Modele de case din bucovina

ZIS si facut! Azi, ELE impodobesc odaile DIN Pensiunea muzeu a Familiei Savin-Care are trei case Bucovinene, adunate de prin imprejurimi si restaurate. Le-a fost greu: fiindca batranii locului nu se indurau sa Vanda Casele mostenite. En Satele DIN Bucovina, e Mare rusine sa instrainezi Casa Parinteasca, o vorba DIN strabuni spune ca: mai bine o LASI sa se topeasca. Totusi, CEI care si-au Calcat PE inima si au dat mostenirea lor pe mana Familiei Savin, n-au gresit. «Sunt sase tipuri de case Bucovinene si speram ca intr-un timp Cat mai scurt sa le avem pe toate. Trebuie sa le vanezi, trebuie sa le insemni, sa le desfaci ca pe un LEGO sa le reconditionezi la loc. Vea mai Veche e Casa mica Care sont 130 de Ani «a explicat Cipriani Savin. Nu numai in manastirile monument, ci si simplele locuinte traditionale Ramase prezinta interes in aceasta zona. Unele au fost pastrate datorita grijii proprietarilor, altele au fost salvate si restaurate de pasionati, iar unele sunt Conservate pentru a fi valorificate Turistic. In orice caz, au ramas destule modele de case DIN Bucovina pe care le putem Admira in prezent. Bucovina este un Loc. O Comoara de resurse pentru mintea, trupul si mai ales sufletcher UL romanului. Este Intoarcerea la origini, datatoare de Energie.

Dans aceasta idee modelele de case DIN Bucovina pot sa fie oricand o sursa minunata de insuffler pentru cei care sunt in cautarea unei case ca in povesti. Despre aceste case DIN Bucovine se poate spune ca sunt modelul Ideal al caselor din lemn. O Alta caracteristica pentru unele case DIN Bucovina sunt Casele din lemn rond – Casele DIN Busteni. Executia casei din lemn rond este rapida si mai ieftina comparée cu CEA a caselor traditionale. Spre deosebire de Casele de lemn DIN panaouri care sunt de influenta Americana, Casele de lemn rond sunt décorations Bucovinei. Cercetarile arheologice si nu numai au aratat ca in aceasta Zona au existat Elemente de o straveche traditie arhitectonica. Aceste Elemente au fost preluate si adaptate constant de-a lungul timpului. Dans cadrul arhitecturii taranesti Bucovinene sunt vizibile doua sisteme constructive europene, cel al cununilor Orizontale DIN Barne (Blockbau) si cel al unui schelet portant de lemn umplut cu diverse materiale (Fachwerk). Avand in f. acest lucru, Arhitectura taraneasca Bizantina se Inscrie in Marea Arie Culturala a arhitecturii nordice europene, Bucovina facand parte din limita sudica a sistemului participaient DIN Barne. Casele DIN brokeraj sunt fleuri cu motive tradiționale Care se regăsesc PE bundițele, catrintele, cămășile și Alte obiecte DIN portul populaire al românilor.

Între zidurile décorer cu motive populare sunt așezate la loc de cinste Covoare, carpete și ștergare. (ciocanestibucovina.eu) Bucovina a Conservat si forme arhaice cum ar fi Casa din lemn cu acoperis de dranita sau DIN paie, in Patru APE, aparitie UNICA in teritorul European. Bucovina se distinge ca una dintre regiunile cu civiliszatie straveche, un loc in care s-au dezvoltat unele dintre cele mai vechi tipuri de Constructii apartinand arhitecturii populare, multe dintre ele pastrandu-si autenticitatea pana in zilele noastre.